Menu Karnawałowe

Wino musujące lub szampan

ZUPY

Krem szparagowy
Krem pieczarkowy
Krem pomidorowy
Krem z zielonego groszku
Krem jarzynowy

DANIA GORĄCE

Grillowany kurczak nadziewany serem Dor Blue z rucolą
Grillowane fileciki z kurczaka w sosie gorgonzola
Roladki z indyka z cukinią w sosie serowym
Fileciki z kurczaka w sosie szpinakowym
Medaliony z indyka w sosie grzybowym
Zawijaniec z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami
Zapiekana pierś z kurczaka podana na śródziemnomorskim rague
Paluszki z kurczaka w szynce w sosie grzybowym
Fileciki wieprzowe w sosie z kurkami
Polędwiczki wieprzowe podane na szpinaku z sosem serowym
Grillowana karkówka w sosie majerankowym z płatkami pieczonego czosnku
Polędwiczki wieprzowe w sosie leśnym z borowikami
Polędwiczki wieprzowe podane na szpinaku z sosem serowym

Dodatki

ryż z warzywami i ziołami (żółty)
ryż po turecku z papryką (czerwony)
ziemniaki smażone z ziołami
kluseczki półfrancuskie

Jarzyny

szparagi
marchewka
kalafior
groszek zielony

Bukiet surówek

selerowa z rodzynkami
z marchewki z ananasem
żydowska
meksykańska z czerwoną fasolą
z papryką

DESER

Panna Cotta z sosem malinowym
Krem kataloński z musem jagodowym pod taflą z białej czekolady
Mascarpone z malinami
Tiramisu
Mus czekoladowy z imbirowa kruszonką
Babeczka z kremem waniliowym z owocami
lub
Ciasto mieszane: sernik z brzoskwiniami, szarlotka, ciasto z owocami

ZAKĄSKI ZIMNE

Schab staropolski z śliwką
Mozzarella przekładana pomidorami ze świeżą bazylią i ziołami
Śliwki z migdałami zapiekane w boczku
Karkówka z musem brokułowym
Plater mięs pieczonych (schab z morelą, schab z śliwką, karkówka pieczona) z sosem tatarskim
Plater pieczonej piersi z indyka z sosem cumberland ( borówkowo – chrzanowy)
Schab marynowany
Wachlarz wędlin z papryką podany na desce
Kieszonki wieprzowe z musem chrzanowym
Polędwiczka wieprzowa w ziołach na grzance
Szynka pieczona Cornette z musem chrzanowym
Roladka szynki parmeńskiej z melonem
Roladka cocktailowa z brokułami
Indyk z brzoskwinią
Indyk po kardynalsku nadziewany morelą z pasztetem
Indyk w maladze
Polędwica wieprzowa z serem Camembert i zielonymi szparagami
Terrina z kurczaka z ziołami
Delicja z drobiu z szafranem
Delicja z drobiu z owocami
Roladka z szynki ze szparagami
Roladka z szynki z domową sałatką
Filet z kurczaka z ananasem
Papryka z kremem ziołowym i kosteczkami salami
Przysmak z kurczaka z papryką
Szlachetne sery z winogronami i orzechami podane na deskach
Pstrąg z cytryną
Sandacz w galarecie z cytryną
Wykwintne spirale z łososiem
Igiełki indyka z łososiem wędzonym
Ryba po grecku
Łosoś wędzony z cytryną

Pieczywo mieszane: małe bułeczki z sezamem, makiem, chleb żytni, razowiec

SAŁATKI

Wiosenna (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sos jogurtowy)
Grecka z serem feta i oliwkami
Z tuńczyka (tuńczyk, ryż, papryka, ogórek, cebula)
Wykwintna (kurczak, ananas, pomarańcze, szparagi, sos jogurtowy)
Z kurczakiem wędzonym i brokułami
Gyros z kurczakiem pieczonym w ziołach
Sałatka z grillowanym kurczakiem, camembertem, chrupiącymi grzankami i sosem Cesar
Jarzynowa domowa
Brokułowa
Ziemniaczana z kiszonym ogórkiem
Makaronowa z szynką
Kalafiorowa
Z szynką i serem

DANIE GORĄCE PODANE Z PIECZYWEM OK. PÓŁNOCY

Beouf Strogonoff
Leczo z warzywami
Zupa gulaszowa
Żurek Staropolski
Zupa węgierska
Małe golonki peklowane
Małe golonki po bawarsku

Napoje: soki 100% pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna z cytryną

Napoje gorące: kawa z śmietanką i herbata z cytryną bez ograniczeń
+ świeżo mielona kawa z ekspresu
+ szeroki wybór herbat ziołowych i owocowych