Menu Bankietowe Gala

Drink powitalny podany na tacach przez kelnerów np. Kir Royal z hiszpańską Cavą,
Pina Colada, Margarita, Mojito, Sex on The Beach, Cosmopolitan, Cuba Libre, Caipirinha
lub mocno schłodzone włoskie Prosecco

Bufet zimny

Mozzarella przekładana pomidorami ze świeżą bazylią i ziołami
Śliwki z migdałami zapiekane w boczku
Karkówka z musem brokułowym
Plater mięs pieczonych (schab z morelą, schab z śliwką, karkówka pieczona) z sosem tatarskim
Plater pieczonej piersi z indyka z sosem cumberland ( borówkowo – chrzanowy)
Schab marynowany
Schab staropolski z śliwką
Wachlarz wędlin z papryką podany na desce
Kieszonki wieprzowe z musem chrzanowym
Polędwiczka wieprzowa w ziołach na grzance
Szynka pieczona Cornette z musem chrzanowym
Roladka szynki parmeńskiej z melonem
Roladka cocktailowa z brokułami
Cepelinki z drobiu ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Indyk z brzoskwinią
Indyk po kardynalsku nadziewany morelą z pasztetem
Indyk w maladze
Polędwica wieprzowa z serem Camembert i zielonymi szparagami
Terrina z kurczaka z ziołami
Delicja z drobiu z szafranem
Delicja z drobiu z owocami
Roladka z szynki ze szparagami
Roladka z szynki z domową sałatką
Filet z kurczaka z ananasem
Papryka z kremem ziołowym i kosteczkami salami
Przysmak z kurczaka z papryką
Szlachetne sery z winogronami i orzechami podane na deskach
Pstrąg z cytryną
Sandacz w galarecie z cytryną
Wykwintne spirale z łososiem
Igiełki indyka z łososiem wędzonym
Ryba po grecku
Łosoś wędzony z cytryną podany na sałacie z koprem

Zakąski wegetariańskie

Roladka z grillowanej cukinii z kozim serem miętą i papryczką chili
Warzywa ( marchew, papryka, kalafior, ogórek, brokuły ) z trzema rodzajami dipów
Terrina warzywna
Mus z białych i zielonych szparagów

Pieczywo mieszane

małe bułeczki z sezamem, makiem, chleb żytni, razowiec, masło

Sosy do zakąsek

Tatarski
Ziołowy
Cumberland (borówkowo-chrzanowy)
Tysiąca wysp

Sałatki

Wiosenna (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sos jogurtowy)
Grecka z serem feta i oliwkami
Z tuńczyka (tuńczyk, ryż, papryka, ogórek, cebula)
Wykwintna (kurczak, ananas, pomarańcze, szparagi, sos jogurtowy)
Z kurczakiem wędzonym i brokułami
Gyros z kurczakiem pieczonym w ziołach
Sałatka z grillowanym kurczakiem, camembertem, chrupiącymi grzankami i sosem Cesar
Jarzynowa domowa
Brokułowa
Ziemniaczana z kiszonym ogórkiem
Makaronowa z szynką
Kalafiorowa
Z szynką i serem
Mix sałat, rukola, roszponka, pomidor, papryka, oliwa, zioła

Fingerfoody

Tartinki wielosmakowe z wieloma pastami i składnikami na różnych rodzajach pieczywa
Kanapki bankietowe dekorowane
Kanapki z pastą warzywną, oliwkami i papryką
Kanapki pastą prowansalską z oliwek, suszonych pomidorów i ziołami
Koreczki bankietowe z różnymi dodatkami
Słone kruche babeczki z kremem: łososiowym, borowikowym, pastą serową,
Słone babeczki z serem feta i pomidorami
Śliwki z migdałami zapiekane w boczku
Seler naciowy z serem
Tortilla suszonymi pomidorami i serem feta
Tortilla ze szpinakiem i łososiem wędzonym
Zawijaski z łososia ze szpinakiem
Grzanki z pastą serową i mięsną dekorowane
Kuleczki mięsne z pikantnym dipem pomidorowym
Mini ptysie z farszem pieczarkowym
Mini ptysie z farszem z kurczakiem curry
Faszerowane kominki z ogórka

Bufet gorący

Zupy
Krem borowikowy
Krem szparagowy
Krem pieczarkowy
Krem imbirowy
Krem marchewkowy
Krem serowy
Krem pomidorowy z bazylią
Krem z zielonego groszku

Dania gorące

Grillowany kurczak nadziewany serem Dor Blue z rucolą– polecamy !
Grillowane fileciki z kurczaka w sosie gorgonzola – polecamy !
Rożek z kurczaka z warzywami w sosie curry – polecamy !
Sakiewka nadziewana warzywami w sosie majerankowym
Sakiewka nadziewana borowikami w sosie leśnym
Sakiewka nadziewana pieczarkami w sosie pieczeniowym
Rolada z karkówki z tapenadą w sosie rozmarynowym
Gulasz węgierski z papryką – polecamy !
Fileciki z kurczaka zapiekane z mozzarellą, ziołami i pomidorami- polecamy !
Fileciki wieprzowe w sosie z kurkami – polecamy !
Fileciki z polędwicy wieprzowej w sosie bałkańskim z papryką
Polędwiczki wieprzowe zapiekane z mozarellą i pomidorami
Polędwiczki wieprzowe w sosie leśnym z borowikami
Pierś kurczaka zawijana ze śliwką
Ragout z indyka z borowikami
Boeuf Strogonoff
Gulasz węgierski z karkówki z papryką
Wieprzowina słodko – kwaśna z papryką, ogórkiem i pędami bambusa (forma gulaszowa)
Pieczeń z karkówki z ziołami po staropolsku
Medalion wieprzowy z ananasem
Leczo z papryką
Bogracz węgierski z wołowiną, ziemniakami i papryką
Grillowana pierś kurczaka z rucolą w sosie pesto – polecamy !
Grillowania pierś indyka z brzoskwinią i tymiankiem
Fileciki wieprzowe w sosie borowikowym
Kawałki kurczaka w pikantnym cieście z sosem czosnkowym
Fileciki z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym z pieczarkami – polecamy !
Indyk nadziewany podany w całości krojony przez kucharza
Szynka pieczona w cieście chlebowym podana w całości krojona przez kucharza
Szynka pieczona w ziołach prowansalskich podana w całości krojona przez kucharza
Fileciki z kurczaka w sosie prowansalskim
Żeberka w sosie barbecue
Zawijaniec z kurczaka z dodatkiem szpinaku, sera feta i pomidorów suszonych
Fileciki z indyka w sosie paprykowym
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce z sezamem z trzema sosami
Polędwiczki wieprzowe podane na szpinaku z sosem serowym
Pierożki z farszem mięsnym
Pierożki z kapustą i grzybami
Kotlet de volaille nadziewany pieczarkami
Kotlet de volaille nadziewany szynka i serem
Polędwiczki drobiowe w sosie curry z orzechami
Wołowina po meksykańsku
Dorsz po polsku
Sola w sosie porowo-śmietanowym
Dorsz na szpinaku w sosie cytrynowo maślanym
Morszczuk na szpinaku w sosie cytrynowo maślanym

Dodatki

Ryż z warzywami i ziołami
Ryż po turecku z papryką
Ziemniaki smażone z ziołami
Ziemniaki gotowane podawane z koperkiem
Kluseczki półfrancuskie

Jarzyny

Marchewka
Kalafior
Brokuły
Groszek zielony
Fasolka szparagowa

Bukiet surówek

Selerowa z rodzynkami, z marchewki z ananasem, żydowska, meksykańska z czerwoną fasolą, z papryką

Kuchnia wielkopolska

Schab ze śliwką, kopytka, buraczki
Zraz wołowy zawijany, kasza perłowa, buraczki
Kaczka pieczona z jabłkami, pyzy drożdżowe, kapusta modra

Dla wegetarian

Warzywa gotowane z ziołami prowansalskimi
Warzywa pod beszamelem zapiekane z żółtym serem – polecamy !
Brokuły w sosie śmietanowo-ziołowym
Poznańskie pyry z gzikiem
Makaron z warzywami, papryką i ziołami
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami
Makaron ze szpinakiem
Makaron z sosem pesto i bazylią

Owoce

Filetowane owoce : arbuz, ananas, melon
Owoce sezonowe

Ciasto

Ciasteczka koktajlowe
Ciasto: jabłecznik, sernik domowy, ciasto wiśniowe

Desery

Panna Cotta z sosem malinowym
Krem kataloński z musem jagodowym
Mascarpone z malinami
Tiramisu
Mus czekoladowy z imbirowa kruszonką

Napoje

Soki 100% pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna z cytryną serwowane z dyspenserów

Napoje gorące

Kawa (Jacobs) z śmietanką i herbata z cytryną bez ograniczeń, cukier, słodzik, cukier trzcinowy
+ świeżo mielona kawa z ekspresu
+ szeroki wybór herbat ziołowych i owocowych

Obsługa i sprzęt

Na imprezach cateringowych zapewniamy profesjonalną stałą obsługę oraz wysokiej jakości sprzęt gastronomiczny, piękną polską białą porcelanę Lubiana, szkło z Krosna, podgrzewacze elektryczne, dyspenesery, termosy i ekspresy oraz coolery z lodem na stoły.
Zapewniamy stoły i krzesła z pokrowcami oraz pawilony namiotowe.

Ponadto zapewniamy stoły bankietowe opięte falbaną w kilku kolorach do wyboru, stoły koktajlowe przykryte białymi lub czarnymi obrusami naciąganymi do ziemi oraz piękne kompozycje kwiatowe.

Dodatkowo

Stół staropolski

(zdjęcia)
Na osobnym stole ustawiamy dekorację imitującą dach ze strzechą. Dekoracje ze zboża, trzciny. Stoły nakrywamy wiejskimi serwetami. Zawieszamy warkocze czosnku, cebuli, pęta kiełbasy (swojska, pieprzowa, czosnkowa, chłopska, czosnkowa sucha). (Wszystkie wyroby są przyrządzane przez rzeźnika według staropolskich receptur i nie zawierają konserwantów i stabilizatorów.) W kamionkach podajemy smalec z skwarkami zasmażany z jabłuszkiem, ogórki kiszone. Chleby duże wiejskie z makiem i ziarnami, chleb staropolski żytni ciemny krojony w pajdy. Wiejski placek drożdżowy z owocem serwowany z blachy.

Szynka pieczona w ziołach podana w całości, z czterema sosami, uroczyście krojona na wózku gastronomicznym z podpalonymi racami

Pieczone prosię faszerowane z czterema sosami uroczyście krojona na wózku z podpalonymi racami

Tort z logo podany na wózku gastronomicznym z podpalonymi racami

Bufet z lodami naturalnymi serwujący kompozycje lodowe z bitą śmietaną, syropami i sosami oraz owocami wedle życzeń gości

Alkohole
Posiadając koncesje na alkohol polecamy na imprezy szeroki wybór apertifów, koktajli, wina białe, czerwone, musujące prosecco oraz piwa jasne i ciemne z beczki serwowane z rollbarów.

Bufet obsługiwany przez barmanów serwujących wyśmienite koktajle np. Pina Colada, Margarita, Mojito, Sex on The Beach, Cosmopolitan, Cuba Libre, Caipirinha

Piwo z beczki serwowane z rollbarów: Tyskie, Lech, Warka, Miłosław Pilzner, Fortuna Czarne (piwo ciemne) sok malinowy Herbapol do piwa