Menu Wigilijne

OPŁATEK

BUFET ZIMNY

Karp w galarecie dekorowany
Pstrąg w galarecie dekorowany
Sandacz w galarecie dekorowany
Łosoś wędzony z cytryną
Wykwintne spirale z łososiem
Śledź w śmietanie
Śledź w oleju
Śledź na sałatce
Ryba po grecku
Mintaj w galarecie
Pierś z indyka pieczona z sosem cumberland ( borówkowo – chrzanowy)
Indyk z brzoskwinią
Indyk po kardynalsku nadziewany morelą z pasztetem
Indyk w maladze
Tradycyjny schab pieczony nadziewany śliwkami
Szlachetne sery z winogronami i orzechami podane na deskach
Pieczywo mieszane (razowiec, chleb żytni, małe bułeczki z makiem i sezamem)

SAŁATKI

Jarzynowa
Śledziowa
Z tuńczyka
Krewetkowa
Z paluszkami krabowymi

BUFET GORĄCY

Zupy
Barszcz czysty lub z uszkami
Grzybowa z łazankami
Zupa rybna
Krem borowikowy
Dania Ciepłe
Karp smażony soute na masełku 120 g
Karp w szarym sosie 120g
Pstrąg smażony z pieczarkami 120g
Filet z morszczuka w chrupiącej ziołowej panierce obsypany pieczarkami 120g
Dorsz pieczony podany na kapuście z grochem 120g
Filet z łososia z miodowo migdałową skórką 120g
Kapusta z grzybami 100g
Groch z kapustą 100g
Fasola z kapustą 100g
Łazanki z makiem (makiełki) 100g
Pierożki z grzybami 150g
Pierożki z kapustą 150g

DESER

Makowiec
Piernik świąteczny w czekoladzie z konfiturą
Sernik domowy
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto orzechowe