Menu Bankietowe

Zakąski zimne
Mozzarella przekładana pomidorami ze świeżą bazylią i ziołami
Śliwki z migdałami zapiekane w boczku
Karkówka z musem brokułowym
Plater mięs pieczonych (schab z morelą, schab z śliwką, karkówka pieczona) z sosem tatarskim
Plater pieczonej piersi z indyka z sosem cumberland ( borówkowo – chrzanowy)
Schab marynowany
Schab staropolski z śliwką
Wachlarz wędlin z papryką podany na desce
Kieszonki wieprzowe z musem chrzanowym
Polędwiczka wieprzowa w ziołach na grzance
Szynka pieczona Cornette z musem chrzanowym
Roladka szynki parmeńskiej z melonem
Roladka cocktailowa z brokułami
Cepelinki z drobiu ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Indyk z brzoskwinią
Indyk po kardynalsku nadziewany morelą z pasztetem
Indyk w maladze
Polędwica wieprzowa z serem Camembert i zielonymi szparagami
Terrina z kurczaka z ziołami
Delicja z drobiu z szafranem
Delicja z drobiu z owocami
Roladka z szynki ze szparagami
Roladka z szynki z domową sałatką
Filet z kurczaka z ananasem
Papryka z kremem ziołowym i kosteczkami salami
Przysmak z kurczaka z papryką
Szlachetne sery z winogronami i orzechami podane na deskach
Pstrąg z cytryną
Sandacz w galarecie z cytryną
Wykwintne spirale z łososiem
Igiełki indyka z łososiem wędzonym
Ryba po grecku
Łosoś wędzony z cytryną podany na sałacie z koprem

Zakąski wegetariańskie
Roladka z grillowanej cukinii z kozim serem miętą i papryczką chili
Warzywa ( marchew, papryka, kalafior, ogórek, brokuły ) z trzema rodzajami dipów
Terrina warzywna
Mus z białych i zielonych szparagów

Pieczywo mieszane
małe bułeczki z sezamem, makiem, chleb żytni, razowiec, masło

Sosy do zakąsek
Tatarski
Ziołowy
Cumberland (borówkowo-chrzanowy)
Tysiąca wysp

Sałatki
Wiosenna (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sos jogurtowy)
Grecka z serem feta i oliwkami
Z tuńczyka (tuńczyk, ryż, papryka, ogórek, cebula)
Wykwintna (kurczak, ananas, pomarańcze, szparagi, sos jogurtowy)
Z kurczakiem wędzonym i brokułami
Gyros z kurczakiem pieczonym w ziołach
Sałatka z grillowanym kurczakiem, camembertem, chrupiącymi grzankami i sosem Cesar
Jarzynowa domowa
Brokułowa
Ziemniaczana z kiszonym ogórkiem
Makaronowa z szynką
Kalafiorowa
Z szynką i serem
Mix sałat, rukola, roszponka, pomidor, papryka, oliwa, zioła

Zupy
Krem borowikowy
Krem szparagowy
Krem pieczarkowy
Krem imbirowy
Krem marchewkowy
Krem serowy
Krem pomidorowy z bazylią
Krem z zielonego groszku
Zupa gulaszowa
Barszcz czerwony z paluszkiem
Rosół domowy z makaronem pietruszką i marchewką

Dania gorące
Grillowany kurczak nadziewany serem Dor Blue z rucolą– polecamy !
Grillowane fileciki z kurczaka w sosie gorgonzola – polecamy !
Rożek z kurczaka z warzywami w sosie curry – polecamy !
Sakiewka nadziewana warzywami w sosie majerankowym
Sakiewka nadziewana borowikami w sosie leśnym
Sakiewka nadziewana pieczarkami w sosie pieczeniowym
Rolada z karkówki z tapenadą w sosie rozmarynowym
Gulasz węgierski z papryką – polecamy !
Fileciki z kurczaka zapiekane z mozzarellą, ziołami i pomidorami- polecamy !
Fileciki wieprzowe w sosie z kurkami – polecamy !
Fileciki z polędwicy wieprzowej w sosie bałkańskim z papryką
Polędwiczki wieprzowe zapiekane z mozarellą i pomidorami
Polędwiczki wieprzowe w sosie leśnym z borowikami
Pierś kurczaka zawijana ze śliwką
Ragout z indyka z borowikami
Boeuf Strogonoff
Gulasz węgierski z karkówki z papryką
Wieprzowina słodko – kwaśna z papryką, ogórkiem i pędami bambusa (forma gulaszowa)
Pieczeń z karkówki z ziołami po staropolsku
Medalion wieprzowy z ananasem
Leczo z papryką
Bogracz węgierski z wołowiną, ziemniakami i papryką
Grillowana pierś kurczaka z rucolą w sosie pesto – polecamy !
Grillowania pierś indyka z brzoskwinią i tymiankiem
Fileciki wieprzowe w sosie borowikowym
Kawałki kurczaka w pikantnym cieście z sosem czosnkowym
Fileciki z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym z pieczarkami – polecamy !
Indyk nadziewany podany w całości krojony przez kucharza
Szynka pieczona w cieście chlebowym podana w całości krojona przez kucharza
Szynka pieczona w ziołach prowansalskich podana w całości krojona przez kucharza
Fileciki z kurczaka w sosie prowansalskim
Żeberka w sosie barbecue
Zawijaniec z kurczaka z dodatkiem szpinaku, sera feta i pomidorów suszonych
Fileciki z indyka w sosie paprykowym
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce z sezamem z trzema sosami
Polędwiczki wieprzowe podane na szpinaku z sosem serowym
Pierożki z farszem mięsnym
Pierożki z kapustą i grzybami
Kotlet de volaille nadziewany pieczarkami
Kotlet de volaille nadziewany szynka i serem
Polędwiczki drobiowe w sosie curry z orzechami
Wołowina po meksykańsku
Dorsz po polsku
Sola w sosie porowo-śmietanowym
Dorsz na szpinaku w sosie cytrynowo maślanym
Morszczuk na szpinaku w sosie cytrynowo maślanym

Dodatki
Ryż z warzywami i ziołami
Ryż po turecku z papryką
Ziemniaki smażone z ziołami
Ziemniaki gotowane podawane z koperkiem
Kluseczki półfrancuskie

Jarzyny
Marchewka
Kalafior
Groszek zielony
Fasolka szparagowa

Bukiet surówek
Selerowa z rodzynkami, z marchewki z ananasem, żydowska, meksykańska z czerwoną fasolą, z papryką

Kuchnia wielkopolska
Schab ze śliwką, kopytka, buraczki
Zraz wołowy zawijany, kasza perłowa, buraczki
Kaczka pieczona z jabłkami, pyzy drożdżowe, kapusta modra

Dla wegetarian
Warzywa gotowane z ziołami prowansalskimi
Warzywa pod beszamelem zapiekane z żółtym serem – polecamy !
Brokuły w sosie śmietanowo-ziołowym
Poznańskie pyry z gzikiem
Klopsiki sojowe w sosie koperkowym
Makaron z warzywami, papryką i ziołami
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami
Makaron ze szpinakiem
Makaron z sosem pesto i bazylią

Owoce
Filetowane owoce : arbuz, ananas, melon
Owoce sezonowe

Ciasto
Ciasto: jabłecznik, sernik domowy, ciasto drożdżowe z owocami
Ciasteczka koktajlowe
Tort z logo z czterema racami
(poza tym mamy w ofercie duży wybór tortów i ciast na każdą okazję)

Desery
Panna Cotta z sosem malinowym
Krem kataloński z musem jagodowym
Mascarpone z malinami
Tiramisu
Mus czekoladowy z imbirowa kruszonką

Napoje
Soki 100% pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna z cytryną serwowane z dyspenserów

Napoje gorące
Kawa (Jacobs) z śmietanką i herbata z cytryną bez ograniczeń, cukier, słodzik, cukier trzcinowy
+ świeżo mielona kawa z ekspresu
+ szeroki wybór herbat ziołowych i owocowych

Alkohol
Posiadając koncesje na alkohol polecamy na imprezy szeroki wybór apertifów, koktajli, wina białe, czerwone, musujące prosecco oraz piwa jasne i ciemne z beczki serwowane z rollbarów.
Polecamy też wyśmienite koktajle serwowane przez naszych barmanów.

Obsługa i sprzęt
Na imprezach cateringowych zapewniamy profesjonalną stałą obsługę oraz wysokiej jakości sprzęt gastronomiczny, piękną polską białą porcelanę Lubiana, szkło z Krosna, podgrzewacze elektryczne, dyspenesery, termosy i ekspresy.

Ponadto zapewniamy stoły bankietowe opięte falbaną w kilku kolorach do wyboru, stoły koktajlowe przykryte białymi lub czarnymi obrusami naciąganymi do ziemi oraz piękne kompozycje kwiatowe.