Menu Weselne

Menu Przyjęcie Weselne

Uroczyste powitanie pary młodej ozdobnym dużym chlebem i solą
(zdjęcie chleba ozdobnego)

Toast schłodzonym winem musującym lub prosecco podanym przez kelnerów na tacach

Zupy

Krem pieczarkowy
Krem szparagowy
Krem borowikowy
Krem serowy
Rosół z makaronem, marchewką i pietruszką
Krem pomidorowy ze świeżą bazylią

Dania ciepłe do wyboru , 3 porcje mięsa na osobę

Fileciki wieprzowe w sosie z kurkami
Rożek z kurczaka z warzywami w sosie curry
Grillowane fileciki z kurczaka w sosie gorgonzola,
Schab pieczony z sosem pieczeniowym
Filet wieprzowy w sosie pieczarkowym
Grillowany kurczak nadziewany serem Dor Blue z rucolą
Medalion wieprzowy z ananasem,
Zraz wołowy zawijany
Kotlet de volaille nadziewany pieczarkami
Filet z indyka nadziewany serem i szynką,
Pieczeń z karkówki w ziołach,
Sakiewka drobiowa z pieczarkami w sosie majerankowym

Dodatki

Ziemniaki,
Ziemniaki smażone z ziołami,
Kluseczki półfrancuskie,
Ryż,
Ryż z papryką,
Ryż z warzywami

Jarzyny

Groszek z marchewką
Buraczki
Kapusta młoda,
Brokuły
Szparagi

Surówki

meksykańska, selerowa z rodzynkami, z marchewki z ananasem, buraczki, z białej kapusty

Dania wegetariańskie

warzywa gotowane z ziołami prowansalskimi
warzywa pod beszamelem zapiekane z żółtym serem – polecamy !
brokuły w sosie śmietanowo-ziołowym
makaron z warzywami, papryką i ziołami

Owoce mieszane

ananas, winogrona, mandarynki, banany, truskawki, jabłka, gruszki

Deser

Ciasto lub lody z owocami deser np mascarpone, tiramisu, panna cotta
Napoje: soki 100% pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna z cytryną
Kawa z śmietanką lub herbata z cytryną
+ świeżo mielona kawa z ekspresu
+ szeroki wybór herbat ziołowych i owocowych

Kolacja, 3 zakąski na osobę

Mozzarella przekładana pomidorami ze świeżą bazylią i ziołami,
Schab staropolski z śliwką,
Szlachetne sery z winogronami i orzechami podane na deskach,
Kieszonki wieprzowe z musem chrzanowym,
Polędwiczka wieprzowa w ziołach na grzance,
Roladka z szynki ze szparagami,
Szynka z sałatką,
Pierś z indyka z brzoskwinią,
Indyk w maladze,
Kurczak z ananasem,
Schab pieczony z sosem tatarskim
Indyk pieczony z sosem cumberland,
Szynka pieczona Cornette z musem chrzanowym
Roladka szynki parmeńskiej z melonem
Sandacz w galarecie z cytryną
Pstrąg w galarecie z cytryną,
Ryba po grecku,
Łosoś wędzony z cytryną,

Sałatki

Wiosenna
Grecka z serem feta i oliwkami
Z tuńczyka
Hawajska z kurczakiem i ananasem
Z kurczakiem wędzonym i brokułami
Gyros z kurczakiem pieczonym w ziołach
Sałatka z grillowanym kurczakiem, camembertem, chrupiącymi grzankami i sosem Cesar
Jarzynowa domowa
Brokułowa
Makaronowa z szynką
Z szynką i serem
Mix sałat, rukola, roszponka, pomidor, papryka, oliwa, zioła

Dodatki

masło , pieczywo mieszane bankietowe bułeczki z sezamem, makiem itp.

Uroczyste pokrojenie tortu weselnego + ciasta do wyboru

Napoje

soki 100% pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna z cytryną
Kawa z śmietanką lub herbata z cytryną
+ świeżo mielona kawa z ekspresu
+ szeroki wybór herbat ziołowych i owocowych

Śniadanie

Na gorąco z pieczywem:
Strogonow
Bogracz z papryką
Leczo

Napoje

soki 100% pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna z cytryną
Kawa z śmietaną i herbata z cytryną
+ świeżo mielona kawa z ekspresu
+ szeroki wybór herbat ziołowych i owocowych

Obsługa i sprzęt

Na imprezach cateringowych zapewniamy profesjonalną stałą obsługę oraz wysokiej jakości sprzęt gastronomiczny, piękną polską białą porcelanę Lubiana, szkło z Krosna, podgrzewacze elektryczne, dyspenesery, termosy i ekspresy.
Zapewniamy również szkło do alkoholi zakupionych przez Państwa oraz coolery z lodem na stoły.

Ponadto zapewniamy stoły i krzesła z pokrowcami oraz pawilony namiotowe.
Stoły na bufety opięte falbaną w kilku kolorach do wyboru, stoły koktajlowe przykryte białymi lub czarnymi obrusami naciąganymi do ziemi oraz piękne kompozycje kwiatowe.

Przyjęcia weselne są tradycyjnie przyjęciami zasiadanymi ale coraz częściej nasi klienci
życzą sobie by zakąski, ciasto, napoje gorące podawane były z bufetu.
Wybór postawiamy Państwu.

Dodatkowo

Stół staropolski (zdjęcia)
Na osobnym stole ustawiamy dekorację imitującą dach ze strzechą. Dekoracje ze zboża, trzciny. Stoły nakrywamy wiejskimi serwetami. Zawieszamy warkocze czosnku, cebuli, pęta kiełbasy (swojska, pieprzowa, czosnkowa, chłopska, czosnkowa sucha). (Wszystkie wyroby są przyrządzane przez rzeźnika według staropolskich receptur i nie zawierają konserwantów i stabilizatorów.) W kamionkach podajemy smalec z skwarkami zasmażany z jabłuszkiem, ogórki kiszone. Chleby duże wiejskie z makiem i ziarnami, chleb staropolski żytni ciemny krojony w pajdy. Wiejski placek drożdżowy z owocem serwowany z blachy.

Szynka pieczona w ziołach podana w całości, z czterema sosami, uroczyście krojona na wózku gastronomicznym z podpalonymi racami

Pieczone prosię faszerowane z czterema sosami uroczyście krojona na wózku gastronomicznym z podpalonymi racami

Bufet z lodami naturalnymi serwujący kompozycje lodowe z bitą śmietaną, syropami i sosami oraz owocami wedle życzeń gości

Bufet obsługiwany przez barmana serwującego wyśmienite koktajle np. Pina Colada, Margarita, Mojito, Sex on The Beach, Cosmopolitan, Cuba Libre, Caipirinha

Piwo z beczki serwowane z rollbaru Tyskie, Lech, Warka, Miłosław Pilzner, Fortuna Czarne (piwo ciemne) sok malinowy Herbapol do piwa

Osobny stół bufetowy na wykwintne alkohole, nalewki i piwo z beczki